Mijn nieuwste abstracte werk "Colorful and shine"

Color and Shine

Een abstract werk, van 160x100cm, opgebouwd uit veel reliëf, patronen en een opeenstapeling van kleurvlakken met acrylverf. Warme kleuren en goudtinten hebben ervoor gezorgd dat het een spankelend schilderij is geworden. Om er een stoer uiterlijk aan te geven heb ik dit werk overgoten met een epoxy glosscoat. Deze heeft zich tussen het reliëf  weten te dringen waardoor er een onregelmatige glanslaag is ontstaan wat het werk nog meer body geeft.

Nieuw: technieklesjes voor iedereen????????‍??

Ik geef sinds een paar maanden technieklesjes in mijn schilderlessen. Elke eerste week van de maand

komt er een techniek aan bod welke ik stapsgewijs uitleg aan mijn cursisten en waar ze dan aansluitend in de les mee aan de slag kunnen. 1 Lesje heb ik al gefilmd (het appeltje) voor op fb maar de andere lessen ga ik toch live geven in mijn huiskameratelier . 

De eerste les zal kleurmengen zijn. Ik leer je dat je met de drie primaire kleuren en wit (bijna) alle kleuren kunt mengen. 

Elke maand geef ik aan wat de techniek voor de volgende les gaat worden zodat je je per les kunt inschrijven. 
Wil jij deelnemen aan deze techniekles, laat het mij weten door een reactie hieronder te plaatsen. Graag hoor ik of je voorkeur hebt voor de ma-di-do- of vrijdagmiddag van 13-15 uur, kijken of we een gezellig clubje bij elkaar kunnen krijgen. 
Kosten per les €19,50 incl. materialen, koffie/thee met natuurlijk een koekje erbij. 
Ik wil graag in week 6 starten dus laat maar horen, dan kan ik de datum inplannen. 

Thais meisje

Thais meisje, mijn nieuwste werk, geschilderd met acrylverf en inkten 80x120 cm. Vorig jaar heb ik, tijdens mijn reis door thailand, dit meisje gefotografeerd. Na een worsteling met kleuren en technieken heb ik dan na 10 maanden de finishing touch aangebracht. In warme kleuren, gouden details en hier en daar een glittertje is het meisje met de achtergrond versmolten. Om alle aandacht naar haar gezichtje te trekken heb ik deze wat lichter en duidelijker geschilderd. Het doek is zowel te koop als te huur via mijn kunstuitleen. 

Portret met bloemen

Mijn nieuwste werk, geschilderd met acryl- en olieverf op een doek van 80x80 cm. Ik heb gebruik gemaakt van warme kleuren in kleurtonen met een sterk contrast. Nu de titel nog? "Portret met bloemen" is een voorlopige titel. Mijn vorige werk “Wait in vain” hebben mijn volgers op Fb bedacht en dat is me goed bevallen. Mocht jij een leuke titel weten, ga dan naar de facebook pagina van Kunstsalon Wit, volg deze en laat de titel achter onder het bericht van dit schilderij. Ben heel benieuwd.

Nieuwe Workshop "Klein werk aan de wand"

Door jullie enthousiaste reacties  op mijn nieuwe werken en technieken,  heb ik een super leuke nieuwe workshop bedacht en al ingepland op zaterdag 18 November van 9.30-16.00 uur. In plaats van 1 groot schilderij gaan we deze zaterdag een serie kleine kunstwerkjes maken. Op verschillende ondergronden ga je met  verschillende materialen en schildertechnieken, dus ook met inkten, mixed media, collagetechniek, enz., aan het werk. Ik help je natuurlijk van a tot z en aan het eind van deze leuke creatieve dag ga je naar huis met 3-4 kleine kunstwerkjes. Doe je er zelf nog even leuke lijstjes om dan heb je een toppertje aan de wand. Je kunt ze natuurlijk ook aan iemand cadeau doen tijdens de feestdagen????. Wat je gaat schilderen? Dat mag je helemaal zelf weten. Of je nu van portretten, gekke dieren, abstract of bloemen houdt, kleurrijk, neutraal, druk of rustig, alles kan en alles mag. Jij bepaalt zelf hoeveel werkjes je gaat maken en in welke techniek, welke ik natuurlijk aan het begin van de ochtend uit ga leggen. 

 De kosten bedragen €95 incl alle materialen (behalve de lijstjes, zie foto) een heerlijke lunch en de nodige versnaperingen. 

Minimale deelname 5, maximale deelname 10 personen.

Lijkt het je leuk of heb je nog vragen? Voor meer informatie of opgave mag je mij een mailtje sturen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ps. Kun je deze datum maar maak je toch liever 1 schilderij of zou je een eend/kalfje willen beschilder, laat het mij dan even weten. 

Een wand vol klein werk

11-10-2017

Onlangs heb ik een serie klein werk gemaakt waaronder veel portretten en abstracten. Door ze in oude fotolijstjes  te doen heb ik er een leuke sfeervolle wand van weten te maken. De werken zijn per stuk te koop maar door een combi van meerdere werkjes bij elkaar te hangen geeft het meteen meer sfeer. De schilderijtjes met bijbehorende informatie vind je onder het item "eigen werk" op deze website. 

Live-Demonstratie Portretschilderen

Afgelopen weekend een live-demonstratie portretschilderen gegeven bij Pop-Up Art Gallery 4 The Benefit aan de Marktstraat 10 in Enschede. Bijna maandelijks wordt daar een feestelijke openeing van vernieuwde exposities gegeven, zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen. De demonstratie is erg goed ontvangen bij de bezoekers en heb besloten dit vaker te zullen gaan doen. Ik heb er een filmpje over geplaatst op mijn Fb-pagina waar ook de volgende datum van een live-demonstratie voor bij zal komen. Volg dus snel mijn Fb en hou het goed in de gaten, wie weet tref ik je dan snel. Veel kijkplezier.

Keniaans schoolkind

Nieuw werk "Keniaans schoolkind". Een groot olieverfschilderij van 120x120cm geïnspireerd op mijn reis , 4 jaar geleden, naar Kenia. 

Toen wij op één van de safaritochten waren, kwam daar midden in een natuurpark een bus schoolkinderen aan, om naar de landing van een vliegtuigje te komen kijken. Een leuk schooluitje dus. Mijn vader begon met de schoolkinderen te praten en ik stond ze te observeren en fotograferen. Dit aandoenlijke meisje (ze stond tussen een hele groep kinderen) trok mijn aandacht doordat ze heel aandachtig, vol interesse en nieuwsgierigheid zat te luisteren naar het verhaal van mijn vader. Ik heb ze samen gefotografeerd, maar mijn vader maar niet op het schilderij geschilderd (had hij wel leuk gevonden haha). Toch zie ik dit aandoenlijke moment steeds voor mij in dit werk. Mooie herinnering nu vereeuwigd op het doek.

Realisatie Weland Webdesign  |  © 2019 Kunstsalon Wit